PANDEMİ İLE ŞEKİLLENEN EV GİYİM MODASI: RAHATLIK VE CİDDİYET

PANDEMİ İLE ŞEKİLLENEN EV GİYİM MODASI: RAHATLIK VE CİDDİYET

 

2020 yılında pandeminin de etkisiyle hayatımızın birçok noktasında devrim niteliğinde değişiklikler meydana geldi. Bu durumun kalıcı mı yoksa geçici mi olduğuna dair kimse net bir yorumda bulunamıyor olsa da moda sektöründe çok fazla şeyin değiştiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

Uyku Rahatlığında Ev Yaşamı

Zamanınızın büyük bir bölümünü evde geçirdiğiniz bu dönemde muhtemelen en çok istediğiniz şeylerden birisi ev yaşamında rahat bir konfora sahip olmaktır. Bu rahatlık genellikle bol kıyafetler giyilerek sağlansa da söz konusu giysilerin kumaşı da rahat olması konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin saten ve pamuk kumaşa sahip olan ev giyim ürünleri 2020 ev giyim modası için önemli bir yere sahiptir.

Gecelik ya da gecelik kadar rahat olan kıyafetlerin tercih edildiği bu dönemde insanlar rahatlığı ön plana koymak ve evde durmanın avantajlarını değerlendirmek istemektedir. Bu nedenle 2020’deki ev giyim modasının en belirleyici faktörü, rahatlık talebiyle hareket edenlerin tercih ettiği kıyafetler olmuştur.

 

Online Toplantılara Hazır Olun

2020 yılında hayatımızın en çok değiştiği noktalardan birisi iş yaşamımızın farklı bir alana taşınmış olmasıydı. Ofisler, plaza yaşamı ve diğer bütün iş yerleri terk edildi ve herkes evden çalışmaya başladı. Bu nedenle konfeksiyon sektörü de buradan doğan ihtiyaca cevap verme sorumluluğunu üstlenmiş oldu. Alt kısımda gecelik gibi rahat kıyafetlerin yer aldığı 2020 ev giyim kombinlerinde üst kısıma özel iş gömlekleri piyasaya sürülerek pandeminin sağladığı şartları avantaja dönüştürme eğilimi piyasanın ve kullanıcıların tercihlerinden okunmaktadır. Bu kombinler online toplantılara daima hazır olmanın bir başka yoludur.

Online toplantılara daima hazır bir biçimde beklemek, her an gerçekleşebilecek bir görüntülü toplantıya doğru bir biçimde reaksiyon gösterebilmenizi sağlayarak iş arkadaşlarınıza ve patronunuza karşı mahçubiyet duymamanızı sağlamaktadır.

 

Sabahlık ile Ev Giyiminde Konfor

Röpteşambır olarak da bilinen sabahlıklar eskiden yalnızca erkekler tarafından tercih ediliyordu fakat artık kadınların da sıklıkla tercih ettiği bir ev giyim ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Gecelikleri tamamlayıcı bir özelliğe sahip olan sabahlıklar, pijamalarla birlikte çok iyi bir uyum sağladığı için 2020 ev giyim modasının vazgeçilmez unsurlarından birisi olmuştur.

Hem rahat hem de şık bir yapıya sahip olan sabahlıklar, kalitesi ve şıklığıyla cezbederken aynı zamanda rahatlıkla bezeli bir konfor sunar. Online toplantılara girme zorunluluğu olmayanların sıklıkla tercih ettiği sabahlık modelleri, çevrimiçi toplantılara katılmak zorunda olanların ise toplantı olmayan zamanlarda en çok tercih ettiği giyim ürünlerinden birisi haline gelmiş durumda!

 

Örgü Kıyafetler ile Doğal Bir Rahatlığa Sahip Olun

Ev modasına yön veren unsurlar tamamı ile geceliklerle veya sabahlıklarla sabit değil. Aynı zamanda örgü ürünlerin de ciddi gömlek ve ceket gibi ürünlerin yerini aldığı bu dönemde örgü kazak ve hırka modelleri diğerlerine nazaran daha çok tercih edilmekte ve kullanıcılar bu modellerle rahat bir ev yaşamına sahip olmaktadır.

Ev modasının vazgeçilmez ürünlerinden birisi olan örgü kazak ve hırkalar geceliklerin üstünde de rahat bir deneyim sunarken sıcak ve samimi bir hissiyat içinde olmanızı sağlayarak ev ortamına iyi bir biçimde uyum sağlayabilme imkanı sunmaktadır. Ev rahatlığının tadını çıkarmak, kahve ve çay ile süslediğiniz huzurunuzu kıyafetinizle taçlandırmanız için örgü kazak ve hırka modelleri tam aradığınız kıyafet seçimi olacaktır.

Örgü kazak ve hırkalar yalnızca kendi rahatlığınız temin etmekle kalmayıp aynı zamanda ev ortamında birlikte bulunduğunuz kimselerle birlikte rahat ve samimi bir atmosfer yakalama imkanını sunduğu için de diğer ev giyim ürünleri arasında farklı bir yere sahiptir. Aile büyüklerinin elinde çıkmış gibi görünen örgü kazak ve hırkalar her zaman samimiyeti temin eden unsurlardan biri olan, anne sıcaklığını anımsatan bir argüman olmuştur.

 

Oversize Modasını Evde Yaşatarak Rahatlığa Sahip Olmak

Son yıllarda slim gömlekler, slim tişörtler ve slim pantolonlara karşı oversize tarzında kesilen ürünler rahatlıklarıyla öne çıkmaktaydılar. Uzun bir zamandır her türlü kıyafet türünde tercih edilen oversize modası evde konforlu ve rahat bir deneyim isteyenler için ev modasında da uygun bir seçenek haline gelmiştir.

Oversize modası, kullanıcılara konforlu bir deneyim sunarken şıklığı da elden bırakmadığı için daima enerjik hissetmenize olanak sağlamaktadır. Evde yapılan kıyafet tercihlerinin tek amacı rahatlık olmamakla birlikte enerjik ve dinç hissetmenin de önemli olduğu uzmanlarca söylenen ve dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi olarak öne çıkmaktadır.

Gecelik ve sabahlık gibi kıyafetler bazı insanlarda uyku rahatlığından doğan bir miskinliğe sebep olduğu için eğer böyle bir durum gözlemleniyorsa oversize modasındaki kıyafetler gibi hem rahat hem de miskinliğe sevk etmeyecek modellerin tercih edilmesinde fayda görülebilir.

 

Kadınlar İçin Ev Giyim Modası

Kadınlar için ev giyim modasının daha fazla çeşitliliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür. Rahat elbiselerin ve taytların sıklıkla kullanıldığı ev giyiminde rahatlığı temin eden birçok seçenek mevcuttur.

Genellikle bahar aylarında tercih edilen puan detaylı rahat elbiseler evde de rahat olmak adına 2020 ev giyim modasının sevilen seçeneklerinden birisi olmuştur. Aynı zamanda rahat olması sebebiyle taytların da sıklıkla tercih edildiği ev giyim modası ürünlerinde kadınların daha fazla seçeneğe sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Farklı renklerde ve modellerde rahat elbiselerin ve taytların öne çıktığı bu noktada bahar ve yaz aylarında öne çıkan kıyafetlerin kışın dahi rahatlık için tercih edildiği gözlemlenmektedir.

 

Etiketler: Moda
Mart 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR