CEKET RENGİ SEÇİMİ: AÇIK MI OLMALI YOKSA KOYU MU?

CEKET RENGİ SEÇİMİ: AÇIK MI OLMALI YOKSA KOYU MU?

 

Renk çoğu zaman insafsız görülebilir. Çoğumuz, konfor alanımızın dışında renk tonları tercih ederek birkaç stil puanı kazanabileceğimizi biliyoruz. Aynı, yüz şekliniz için doğru saç kesimini bulmak gibi ceket rengi seçimi için kombininize ve ten renginize uygun tonları seçmek genellikle bu seçimi yapmayı daha kolaylaştırır.

Size sunulan ve sürekli değişen renk yelpazesiyle buğdayı samandan ayırmanın hiç de kolay olmadığını iyi biliyoruz. O halde gardırobunuzda bulunan (ya da yepyeni bir ceket alıyor olun) ceket modelleri arasında ten renginize ve kombininize en uygun ceket rengi seçimi için harika bilgi havuzuna bir derin bir bakış atalım.

 

 

Ceket Rengi Seçimi İçin İlk İki Adım

 

 

 

 

 

Ceket rengi seçiminin tam olarak bir bilim olmadığını söyleyebilir ve aynı fikirde olmayabilirsiniz. Aslında bu sadece bir ceket modeli denemek ve satın almadan önce soyunma odası aynasında boyutlandırma durumuyla ilgilidir.

Ancak, alışveriş turlarınızda biraz zaman geçirmek veya online olarak daha güvenli bir şekilde satın almak istiyorsanız, sizi tamamlayacağını düşündüğünüz renk tonlarını bilmek ve bazı temel kurallar hakkında bilgi edinmek sizin yararınıza olacaktır.

 

İlk adım: onlarca web sayfası gezdiğinizi biliyoruz. Belirli reklam algoritmalarına dayalı online alışveriş gezilerinizin tamamını aklınızdan (ve tabi ki cihazınızdan silmelisiniz!) çıkarmalısınız. Bu yazıyı sadece bir sezonu etiketleyerek anlatmayacağız.

 

İkinci adım: Hangi renklerin gardırobunuzun temelini oluşturması gerektiğine en iyi şekilde karar vermek için cildinizin açık, orta / buğday rengi mi yoksa koyu mu olduğunu belirlemeniz gerekir.

 

 

 

Açık Ten

 Kendinizi sürekli yaz güneşinden gölgeleyecek bir yer mi arıyorsunuz? Cildiniz üzerindeki bütün renkler kendini en iyi şekilde gösteriyor mu? Açık bir ten için ceket rengi seçimi  oldukça önemlidir.

 

Uyumlu Renkler

 Açık bir ten renginiz varsa, cilt tonunuzla net bir şekilde kontrast oluşturan tonlar seçmek sizin için en akıllıca karar olacaktır. Ceket modeli seçerken açık teninizi parlatacak renkler seçmeniz önemlidir.

 Gri, kahverengi, bordo, camgöbeği, lacivert ve daha koyu mavi tonları gibi daha koyu renkler, ten renginizle tezat oluşturacağından ceket rengi seçimi için oldukça makul renklerdir.

 

Uyumsuz Renkler

 Yumuşak, pastel tonlardan veya parlak renklerden kaçınmak isteyeceksiniz çünkü bunlar daha fazla uyumsuzluğa neden olacaktır. Aynısı nötr renkler için de geçerli; beyaz, açık bej  veya kum grisi, açık kahverengi, haki ve arduaz grisi gibi renkler.

 Kırmızı, kızıl, pembe açık tenli kişi için en uygun olmasa da koyu kırmızı gibi koyu tonlarda bir kombin tercihi sizin için iyi bir ceket rengi seçimi olabilir.

 

 

 

 

Orta/Buğday Ten

 

Size harika bir haberimiz var! Ceket rengi seçimi için en rahat seçimleri yapabileceğiniz bir ten rengine sahipsiniz. Güneşte bronzlaşma eğilimi gösteren orta/buğday tonlu bir cildiniz varsa, açık tenli olanlardan çok daha geniş bir renk yelpazesine uyan 'sıcak' bir ten rengine sahipsiniz demektir.

 

 

Uyumlu Renkler

Çoğu renk orta/buğday ten tonuyla uyumlu olsa da ceket modeli renklerinden renk skalasında biraz daha parlak veya daha koyu tonları seçerek en kombininizi en uyumlu şekilde oluşturabilirsiniz.

Peki bu ne anlama gelir? Açık nötr renkleri tercih ediyorsanız sıcak kum grisi yerine soluk bej seçebilir veya örneğin leylak rengi yerine daha koyu bir mor renk tonunu tercih edebilirsiniz.

 

Uyumsuz Renkler

Ceket rengi seçimi için ten renginizin ne kadar önemli olduğunu unutmamalısınız. Çünkü kombininizi oluştururken bunu göz önüne almak iyi bir renk seçimi ile sonuçlanacaktır. Ten renginiz büyük olasılıkla sarı veya yeşilin alt tonlarını yansıtabileceğinden, bu renklerin cilt tonunuza çok yakın tonlarını giymekten kaçınmak akıllıca olacaktır.

Burada kaçınmaya çalıştığınız durum, ceket rengi seçimi ile ten renginizin kapanması durumudur. Yani cildinizin giysilerinize uyum sağlama fikridir. Büyük ihtimalle kaçınmanız gereken tonlar arasında fıstık yeşili, hardal sarısı, zeytin yeşili ve kahverengi tonları bulunur.

 

 

 

Koyu Ten

Orta tenli olanlar gibi, koyu tenlilere uygun renkleri bulmaya gelince daha koyu tenli kişiler ceket rengi seçiminde en şanslı olan kişilerdir. Hemen hemen bütün renklerle uyum sağlayan ceket modelleri seçebilir, kombininizi buna göre oluşturabilirsiniz.

 

Uyumlu Renkler

Koyu cilt teni, nispeten açık ten tonları gibi parlama riski taşımadığından, renk tonlarının büyük çoğunluğuyla iyi bir şekilde anlaşır. Bununla birlikte, yeşim yeşili veya kobalt mavisi gibi cesur, parlak renkler giyme şansına sahip olmak harika olabilir. Ancak görünümünüzü bir arada tutacak bir ceket rengi seçimi ile kombininizde renk dengesine dikkat etmeyi unutmayın!

 

Uyumsuz Renkler

Ceket rengi seçimi için kahverengi kaçınmanız gereken renklerdendir. Pastel tonların açık tene sahip kişileri şeffaflaştırdığı gibi, kahverengi teninizle yeterince net bir kontrast oluşturmaz ve görünümünüzün tek boyutlu bir renkte takılı kalmasına neden olur.

Siyah ve lacivert, herkesin gardırobundaki iki ana renk olsa da (resmi ve kurumsal giyimin çoğunu oluşturur), özellikle çok yönlü cilt tonunuzdan ceket rengi seçimi için en iyi şekilde yararlanmak adına bu renk tonlarını minimumda tutmak akıllıca olacaktır.

 

 

 

 

Sonuç

Ceket rengi seçimi için ten renklerine göre bölümlendirdiğimiz bu yazıda, beğendiğiniz ceket modellerinin renklerini seçerken; teninize ve gardırobunuzdaki kıyafetlerle oluşturacağınız kombininize uyumu oldukça önemlidir.

Bu yazıyı eğer yer imlerine kaydetmediyseniz hemen şimdi kaydetmelisiniz! Bu yazının, yeni bir ceket almadan önce ceket rengi seçimi yaparken açık bir renk mi tercih etmeli yoksa koyu bir renk mi tercih etmeli sorunuza en iyi cevabı vereceğinden şüpheniz olmasın. Daha fazla rehber için blogumuzu takip etmeyi unutmayın!

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Moda
Ocak 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR